כשיפן וברזיל נפגשות במסעדה בספרד

היפנים הראשונים הגיעו לברזיל בתחילת המאה ה־20 במטרה לעבוד במטעי הקפה המקומיים. מכיוון שסגנון החיים והתזונה המקומיים היו שונים לחלוטין מאלו שהורגלו אליהם, היה עליהם להיאלץ להסתגל למנהגים המקומיים. בחיפוש אחר התאמת הטעמים הקיימים למטבח היפני, התפתח מטבח חדש - יפני־ברזילאי - שנודע כיום בטעמיו הייחודיים.

קרדיט צילום: Luis Beltran

כשתושבת ולנסיה שבספרד רצתה לפתוח את המסעדה הסושי־טרופית הראשונה בעיר הולדתה, היא פנתה לסטודיו Masquespacio, הידוע בזכות הדרך האלגנטית שבה חבריו מתיכים תרבויות וסגנונות, תוך שימוש נועז ולא צפוי בצבע. כך נולדה מסעדת Kaikaya, שממזגת את ההיסטוריה והטעמים של יפן המסורתית עם האקלים הטרופי־אקזוטי של ברזיל - במטבח, כמו גם בעיצוב. 

תוך שימוש באלמנטים עיצוביים וקולינריים מיפן ומברזיל, הסכימה הצבעונית הנועזת ששולטת במקום היא של ורוד, בורדו וירוק. בנוסף, הסטודיו השתמש בחומרים אופייניים ליפן כמו עץ ורפיה, יחד עם אלמנטים שמייצגים את האקלים הטרופי־ברזילאי עם הדפוסים הצבעוניים העשויים מאריחי פסיפס, חיות הג׳ונגל ושילוב דומיננטי של צמחיה. 

אלמנטים מעגליים מרפיה, שניצבים בכניסה למסעדה, מייצגים את הכובעים הנמצאים בשימוש בזמן קטיף האורז בארץ השמש העולה; כעת הם מתמזגים בצורה ייחודית עם אריחי הפסיפס הצבעוניים והצמחייה הטרופית. בר המסעדה עוצב אף הוא בהשפעת שתי המדינות, עם מסורת העץ היפנית והמסורתית ודפוסי הצבע של העיצוב הברזילאי משנות ה־70.

הוספה למועדפים

חלוקת המאמרים לנושאים תעשה לך סדר ותאפשר לך בהמשך לגשת אליהם בקלות

יצירת נושא חדש

בחירת נושא שירכז סביבו את המאמרים שהכי מעניינים אותך


ביטול